Zalm gerookt op een plank

    (1)

    Zalm smaakt heerlijk als het licht gerookt is en licht gekruid. Als je zalm op een plank op de barbecue bereid krijgt de vis een heerlijke rooksmaak, maar houdt het goed zijn vorm. Bekijk ook de video van dit recept.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr boter
    • 3-4 teentjes knoflook, gepeld
    • 2-3 takjes verse dille
    • zout naar smaak
    • 1 grote zalmfilet
    • citroen, om te garneren
    • verse dille, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit een smoker of rookoven voor op 125°C.
    2. In een hittebestendige schaal meng boter, knoflook, dille en zout. Leg in de rookoven en laat smelten. Hoe langer dit kan inwerken, hoe sterker de smaak; verhit minstens 20 minuten.
    3. Leg de zalm op een plank geschikt voor voedsel, zoals onbehandeld elzenhout.
    4. Bestrijk de zalm met de kruidenboter en zet dan in de rookoven.
    5. Bak 40 minuten en bestrijk elke 10 minuten met boter. Het is klaar als de zalm 'vlokt' als je het uit elkaar probeert te halen.
    6. Serveer gegarneerd met citroen, dille en de resterende kruidenboter.

    Video

    Zalm gerookt op een plank
    Zalm gerookt op een plank

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren