Frittata met sperziebonen

    Een frittata, oftewel omelet, met ui, blokjes aardappel en stukjes sperzieboon. Je kunt de hoeveelheden naar smaak aanpassen, dit is een indicatie. Als je een restje groenten over hebt van de vorige dag, kun

    Lientje

    Noord-Holland, Nederland
    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 aardappels, geschild en in blokjes
    • 100 gr sperziebonen, in kleine stukjes
    • 3 eieren, losgeklopt
    • peper, zout, naar smaak
    • kerriepoeder, Italiaanse kruiden of kruiden naar wens (optioneel)
    • flinke hand geraspte kaas
    • 1/4 ui, fijngesneden
    • klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Kook de aardappels en sperziebonen ongeveer 10 minuten in ruim kokend water, zodat ze net gaar zijn, maar nog stevig. Giet af.
    2. Meng de eieren, peper, zout en eventueel nog andere kruiden naar wens. Voeg de aardappels, sperziebonen en kaas toe.
    3. Bak de uien in het klontje boter in een grote koekenpan tot de uien iets zachter zijn. Voeg het eimengsel toe en laat op zacht vuur rustig stollen, ongeveer 8 minuten. Draai dan de frittata om met behulp van een bord, en bak ook de andere kant bruin. Serveer in punten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren