Sfouf (Libanese kurkuma cake)

    Sfouf (Libanese kurkuma cake)

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze Libanese cake heeft de smaak van anijs en krijgt een prachtige gouden kleur door gemalen kurkuma. Decoreer elk stukje cake met een pijnboompit voor het bakken.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 eetlepel tahini
    • 350 ml kokend water
    • 2 theelepels hele anijszaadjes
    • 300 gr suiker
    • 375 gr bloem
    • 2 theelepels gemalen kurkuma
    • 1½ theelepel bakpoeder
    • 1¼ theelepel gemalen anijszaad
    • 120 ml plantaardige olie
    • 120 gr ongezouten boter, gesmolten
    • 2 eetlepels pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakplaat met opstaande rand in met tahini.
    2. Meng kokend water met anijszaadjes in een glazen maatbeker; laat 5 minuten trekken. Giet door een zeef en gooi de anijszaadjes weg. Meng de suiker door het water.
    3. Meng bloem, kurkuma, bakpoeder en gemalen anijszaad in een kom. Maak een kuiltje in het midden; mix hier olie en boter in. Roer het anijswater door het meel tot het beslag zo dik is als dikke yoghurt.
    4. Schenk het cakebeslag in de bakvorm. Snij de bovenkant licht in in diamantvormen met de punt van een mes. Leg 1 pijnboompit in elke diamant.
    5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant lichtbruin is.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren