Witte asperges met een botersausje

    (1)

    Verse witte asperges met een witte saus is mijn lievelingsgerecht! Je kunt er ook nog ham aan toevoegen.


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 kg witte asperges
    • 2 liter gezouten water
    • 1 theelepel boter
    • ½ theelepel suiker
    • Voor de saus
    • 30 gr boter
    • ½ theelepel suiker
    • 1 eidooier
    • ½ theelepel zout
    • 1½ theelepel kruidenazijn of citroensap
    • snufje nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg 1 theelepel boter en ½ theelepel suiker toe. Schil de asperges en kook in 10 minuten in het water gaar.
    2. Smelt ondertussen 1 theelepel boter in een kom bovenop een pan water (au bain marie) en meng met eidooier, suiker, zout, azijn of citroensap en nootmuskaat. Verwarm onder voortdurend roeren en voeg beetje bij beetje de rest van de boter toe. Blijf verwarmen, maar laat niet koken, en klop goed door, tot je een dikke saus hebt.
    3. Giet de asperges af en laat uitlekken. Serveer met de saus.

    Asperges koken

    Bekijk ons artikel voor tips voor het schillen, koken en bewaren van asperges .

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren