Geroosterde witte asperges met Provençaalse kruiden

    Geroosterde witte asperges met Provençaalse kruiden

    Foto recept: Geroosterde witte asperges met Provençaalse kruiden
    1

    Geroosterde witte asperges met Provençaalse kruiden

    (1)
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Witte asperges worden bestreken met olijfolie, bestrooid met Provençaalse kruiden en dan geroosterd in de oven. Een makkelijk bijgerecht voor in het aspergeseizoen!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bos witte asperges
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1½ theelepel Provençaalse kruiden
    • ¼ theelepel zout
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Snij de uiteinden van de asperges. Leg ze plat op een snijplank en schil de asperges. Leg ze in een ovenschaal en bestrijk met olijfolie. Bestrooi met kruiden, zout en zwarte peper.
    3. Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht gebruind zijn.

    Tip

    Als de asperges dik zijn, halveer ze dan in de lengte.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren