Sinaasappel tofu

    Maak van een doordeweekse maaltijd iets speciaals met dit smaakvolle gerecht gemaakt met tofu en paprika, gebakken in sinaasappellikeur. Vegetarisch en koolhydraatarm.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr gebakken, stevige tofu, in blokjes van 2,5 cm
    • 2 eetlepels olijfolie, of zoveel als nodig
    • 335 gr bloemkool 'rijst'
    • 2 uien, fijngesneden
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 groene paprika's, gesneden
    • 2 eetlepels water
    • 1 eetlepel sinaasappellikeur (bijv Grand Marnier(R))
    • 1 eetlepels sojasaus
    • 2 rode pepers, fijngesneden
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 19min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:59min 

    1. Wikkel de tofu in keukenpapier en zet er een bord op; laat staan tot het vocht is opgenomen, ongeveer 10 minuten.
    2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op medium vuur. Voeg de bloemkool rijst toe; roerbak tot het gaar is, ongeveer 5 minuten.
    3. Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de bakplaat vast in de oven.
    4. Verwijder het keukenpapier van de tofu. Leg de tofu op de bakplaat.
    5. Bak in de voorverwarmde oven, draai 1 keer om, tot de tofu goed heet is, ongeveer 3 minuten per kant.
    6. Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in een wok op medium vuur. Voeg ui en lente-ui toe; roerbak tot de uien iets zachter zijn, ongeveer 5 minuten. Roer de knoflook erdoor. Zet de wok op hoog vuur; roer de paprika erdoor.
    7. Meng water en sinaasappellikeur in een kom. Schenk 1 eetlepel likeurmengsel in de wok; roer door met 2 houten lepels tot het goed gemengd is. Herhaal met de rest van de likeurmix; roerbak tot het is verdampt, in 3-5 minuten.
    8. Schenk sojasaus in de wok, schep de tofu er voorzichtig doorheen tot het goed is bedekt met de saus.
    9. Doe de bloemkool in kommen en schep het tofu mengsel erop. Garneer met rode peper en breng op smaak met zout.
    10. Place cauliflower in serving bowls and top with tofu mixture. Garnish with red chile peppers; season with salt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren