Pasta met kaas en bloemkool (ovenschotel)

    Dit recept voor 'mac and cheese' wordt aangevuld met groenten (bloemkool), maar niemand die het merkt ;-) De lekkere romige smaak van de kaas overheerst en iedereen is hier dol op! Serveer met een salade.

    Chantal

    Overijssel, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr schelpjes pasta
    • 400 gr bloemkool 'rijst' (of snij de bloemkool zelf in hele kleine roosjes)
    • 250 gr zure room of creme fraiche
    • 225 gr jong belegen of cheddar kaas, geraspt
    • 115 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • peper, zout, naar smaak
    • handvol fijngehakte verse peterselie
    • handvol paneermeel, om te gratineren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Vul een hele grote pan met ruim water en een snufje zout. Breng aan de kook en voeg dan de pasta toe. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste 5 minuten de fijngesneden bloemkool toe. Giet af, maar vang het kookvocht op.
    2. Smelt ondertussen au bain marie (in een rvs kom bovenop een pan zacht kokend water) de twee kaassoorten met de room. Roer goed door tot het helemaal gesmolten en glad is en je geen stukjes kaas meer ziet.
    3. Meng de kaassaus door de pasta en voeg ook peper en zout naar smaak en de peterselie toe. Voeg ongeveer een kopje kookvocht toe (of meer indien nodig) om het geheel smeuig te maken. Schep goed door. Je kunt het eventueel nu al serveren.
    4. Verwarm de grill van de oven voor. Schep de pasta in een grote ovenschaal en bestrooi met een handvol paneermeel. Zet in de oven (blijf erbij!) en laat er een mooi bruin korstje op komen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren