De lekkerste carrot cake

    (1450)
    2 uur 30 minuten

    Een klassiek recept voor carrot cake (worteltjestaart) die ongelooflijk smeuig en mals is en erg smaakvol. Doe er een glazuurlaagje of icing op naar keuze, bijvoorbeeld een van de recepten voor roomkaasglazuur van deze site.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 650 gr geraspte wortels
    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 170 gr rozijnen
    • 4 eieren
    • 300 gr suiker
    • 250 ml plantaardige olie
    • 2 theelepels vanille extract
    • 250 gr fijngesneden ananas uit blik, uitgelekt
    • 375 gr bloem
    • 1½ theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 4 theelepels kaneelpoeder
    • 120 gr gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Meng geraspte wortels en bruine basterdsuiker in ene kom. Zet 1 uur opzij en roer dan de rozijnen erdoor.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee taartvormen van 25 cm in en bestuif met bloem.
    3. Klop de eieren in een grote kom tot ze lichtgekleurd zijn. Mix geleidelijk de suiker, olie en vanille extract erdoor. Roer ananas erdoor. Meng bloem, baksoda, zout en kaneerl en roer dit dan door het natte beslag tot het goed gemengd is. Roer als laatste het wortelmengsel en de walnoten erdoor. Verdeel over de twee bakvormen.
    4. Bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vormen haalt. Als ze helemaal zijn afgekoeld, bestrijk ze dan met je favoriete roomkaasglazuur en zet ze op elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1450)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren