Paella met bloemkool rijst en chorizo

    • < />
    • < />
    • < />
    • < />

    Paella met bloemkool rijst en chorizo

    Paella met bloemkool rijst en chorizo

    (0)
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Vervang rijst voor bloemkool en je hebt een heerlijke low carb variant van paella met, in dit geval, chorizo, tomaat, tilapia en saffraan.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr chorizo worst
    • 1 kipfilet
    • 300 gr bloemkool rijst
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 grote gele of oranje paprika, zonder zaadjes en fijngesneden
    • snufje zout
    • gemalen zwarte peper naar smaak
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 blikje (400 gr) tomatenblokjes
    • 2 laurierblaadjes
    • 1½ theelepel verse tijmblaadjes
    • ½ theelepel saffraandraadjes, verkruimeld
    • ½ theelepel gedroogde basilicum
    • 120 ml water
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 150 gr diepvries doperwten
    • 3 bevroren tilapia filets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Zet een paella pan of een pan met grote platte bodem op middelhoog vuur. Bak en verkruimel de chorizo worst tot het bruin is, in ongeveer 5 minuten. Voeg kip toe, roerbak met de worst tot de kip gaar en bruin is. Schep de kip en worst uit de pan op een bord.
    2. Zet het vuur lager en voeg 200 gr van de bloemkool rijst toe. Roerbak 5 minuten tot de bloemkool licht gebruind is. Voeg ui en paprika toe. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Voeg de fijngesneden knoflook toe. Bak nog 2 minuten.
    3. Schenk de tomatenblokjes erbij. Voeg laurierblad, tijmblaadjes, saffraan en basilicum toe. Meng goed door. Doe de worst en de kip weer terug in de pan. Voeg water, tomatenpuree en bouillon toe. Roer door. Breng aan de kook; zet het vuur lager en doe de deksel op de pan. Laat 15 minuten zachtjes koken.
    4. Haal de deksel van de pan en schep de doperwten en de resterende bloemkool rijst toe. Leg de bevroren tilapia bovenop de paella, doe de deksel erop en laat 10 minuten stomen. Haal de deksel van de pan en check of het gaar is. Breek de tilapia in stukjes met een houten pollepel en roer door de paella.
    5. Serveer direct uit de pan op tafel!

    Tip

    Koop kant en klare bloemkoolrijst, of maak het zelf door een bloemkool in roosjes te snijden en in een keukenmachine te malen (30 sec) tot je korrels krijgt ter grootte van rijst. Je kunt het ook met een grove rasp doen.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren