Bruschetta's

    Bruschetta's

    163keer bewaard
    15min


    83 personen hebben dit gemaakt

    Het is heel eenvoudig, maar doet het elke keer weer goed! Bijna iedereen vindt het lekker! En er valt voldoende te varieren: met tonijn erdoor, met kappertjes, met geraspte Italiaanse kaas enz. Maar eigenlijk vind ik en ook de mensen die komen eten de basisversie het lekkerst.

    Krijn Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • afbakstokbrood (wit)/ (oud) stokbrood
    • 4 tomaten
    • 1 a 2 tenen knoflook
    • 1 zakje verse basilicum
    • goede extra vergine olijfolie
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7min  ›  Bereiding: 7min  ›  Extra tijd: 1min  ›  Klaar in:15min 

    1. snij het stokbrood in sneden van ong 1 cm.
    2. smeer ze aan 1 kant in met olijfolie
    3. wrijf erover met een teen knoflook die je doormidden hebt gesneden
    4. stop het stokbrood in de oven totdat het goed knapperig is
    5. maak ondertussen een "prutje" van tomaten (zonder vocht en zaden), knoflook (versnipperd), peper en zout en basilicum (in stukjes)
    6. haal de stokbroodsneden uit de oven
    7. eventueel nog een beetje olijfolie over het brood
    8. verdeel het 'prutje' erover
    9. leg evt nog 1 mooi blaadje basilicum erop
    10. klaar!

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    2

    wist weinig van het recept.. maar het biedt ongekende variaties.. dacht eerst dat het "prutje" eerst opgewarmd moest worden., maar de warmte komt vanuit het stokbrood - 22 okt 2012

    Nanda
    van
    2

    Eenvoudig, maar erg lekker! - 10 jan 2010

    zondagskind
    1

    Lekker, het "prutje " met heel veel variëren, zelf gebruik ik meestal oud brood, schijfjes stokbrood of vierkantjes uit boterhammen gesneden. Dat leg ik op een elek.grilplaatje ..Daarna het prutje nog even meeverwarmen. - 21 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren