Gepaneerde gefrituurde bloemkool

    Bloemkoolroosjes worden geblancheerd met citroensap en dan gepaneerd en gefrituurd tot ze goudbruin zijn. Een heerlijk hapje of snack!


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 bloemkool, in roosjes
    • 60 ml citroensap
    • 125 gr bloem
    • 2 eieren
    • 110 gr paneermeel
    • zout en zwarte peper naar smaak
    • olie om in te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 17min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:47min 

    1. Meng bloemkool en citroensap in een pan; voeg genoeg water toe om het net te bedekken. Kook tot de bloemkool gaar is, 15-20 minuten. Giet af en laat 10 minuten afkoelen.
    2. Leg bloem op een bord.
    3. Klop de eieren los in een kom.
    4. Meng paneermeel, zout en peper in een ondiepe schaal.
    5. Haal elk bloemkoolroosje door de bloem, dip dan in de eieren en haal dan door het paneermeel.
    6. Verhit olie in een pan of frituurpan. Frituur de bloemkool tot het goudbruin is, in 2-4 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren