Spelttaart met verse vijgen en geitenkaas

    (1)

    Deze hartige-zoete taart wordt gemaakt met een bodem op basis van speltmeel en olijfolie en wordt bedekt met geitenkaas en vijgen. Perfect als voorgerecht of hapje, voor een zomerse brunch of als een niet zo zoet fruitdessert.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Bodem
    • 120 gr speltmeel
    • 60 ml olijfolie
    • 1 theelepel grof zout
    • 1 theelepel suiker
    • 3 eetlepels (45 ml) water, of meer indien nodig
    • Vulling
    • 225 gr koude zachte geitenkaas
    • 4 vijgen, in plakjes
    • 4 snufjes grof zout
    • 4 hele kleine snufjes cayennepeper
    • 50 gr suiker
    • 4 takjes verse citroentijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 230°C.
    2. Meng speltmeel, olijfolie, zout, 1 theelepel suiker met een vork door elkaar. Besprenkel met eerst 3 eetlepels water, net genoeg tot het deeg samen komt. Leg het deeg op een werkoppervlak. Kneed goed samen. Haal stukjes van het deeg en verdeel over de bodem van 4 kleine taartvormpjes voor een bodem van een halve cm dik.
    3. Verkuimel de geitenkaas over de 4 bodems. Leg de vijgenplakjes erop in een enkele laag. Bestrooi met een snufje zout, een klein snufje cayennepeper en bestrooi met 1 eetlepel suiker.
    4. Bak tot de kaas begint te bubbelen en de vijgen een glanzend laagje hebben, in ongeveer 25 minuten. Garneer met takjes citroentijm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren