Supermakkelijk speltbrood

    (156)
    1 uur 15 minuten

    Spelt is perfect te verwerken in brood en sommigen vinden dat speltbrood beter voor de spijsvertering is dan gewoon brood van tarwe. Dit is in ieder geval een zeer smakelijk brood. Je kunt de sesamzaadjes optioneel toevoegen, of bijvoorbeeld zonnebloempitjes gebruiken.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 speltbroden

    • 960 gr speltmeel
    • 70 gr sesamzaadjes
    • ½ theelepel zout, of naar smaak
    • 1 eetlepel keukenstroop
    • 2 theelepels baksoda (baking soda/zuiveringszout)
    • 1 liter melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee bakblikken voor elk 900 gr in.
    2. Meng in een grote kom speltmeel, sesamzaadjes, zout, stroop, baksoda en melk samen. Verdeel het beslag over de twee bakblikken.
    3. Bak 1 uur en 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de broden goudbruin zijn.

    Tip

    Als je een bakblik van dezelfde groote over de bovenkant van het brood zet, krijgt je een mooie korst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (156)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren