Caprese burger

    (95)

    Deze hamburger wordt extra speciaal door de toevoeging van basilicum, knoflook, tomaat en Parmezaanse kaas. Op een broodje geserveerd met mozzarella en gemarineerde tomaat, een heerlijke combinatie!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel balsamico azijn
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 4 dikke plakken tomaat
    • 600 gr mager rundergehakt
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 4 eetlepels fijngehakte verse basilicum
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • ¼ theelepel zwarte peper
    • 110 gr verse mozzarella, in plakken
    • 4 hamburgerbroodjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Klop de balsamicoazijn, olie, zout en peper samen in een kleine kom. Schenk over de plakken tomaat om te marineren.
    2. Verwarm de barbecue voor en vet het rooster licht in met olie.
    3. Meng gehakt, tomatenpuree, basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook en ¼ theelepel peper in een grote kom. Vorm 4 burgers van het mengsel.
    4. Bak de burgers op de barbecue, ongeveer 5 minuten per kant voor 'well done'. Bedek elke burger met mozzarella en laat smelten. Serveer op hamburgerbroodjes en leg er een plak tomaat op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (95)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren