Pastasalade met witte asperges en ham

    (1)
    2 uur 40 minuten

    Een romige pastasalade met ham, tomaten, witte asperges en rucola sla. Het is het lekkerste als het een paar uur in de koelkast heeft gestaan en de smaken zich kunnen vermengen. Voeg de rucola vlak voor serveren toe.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 500 gr penne of andere (korte) pasta
    • zout naar smaak
    • 300 gr witte asperges
    • 120 gr mayonaise
    • 2 eetlepel witte wijn azijn
    • 350 gr hamblokjes
    • 1 bakje cherrytomaten, gehalveerd
    • 2 handen vol rucola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Breng gezouten water aan de kook in een grote pan. Voeg de pasta toe en kook al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water en laat uitlekken. Zet opzij om af te koelen.
    2. Schil de asperges met een dunschiller van net onder de punt naar beneden. Verwijder de harde uiteinden van de steeltjes en snij dan de asperges in stukjes van 4 cm. Doe de asperges in een grote pan met gezouten water. Breng aan de kook; zet het vuur lager en laat zachtjes koken tot de asperges gaar zijn en makkelijk zijn in te prikken met een mes, in ongeveer 15 minuten. De kooktijd hangt af van de dikte van de asperges. Haal de asperges uit de pan en laat uitlekken. Bewaar het kookvocht.
    3. Meng mayonaise en azijn samen in een slakom. Voeg de asperges, tomaten, gekookte pasta en ham toe. Meng door, dek af en laat een paar uur in de koelkast staan. Als de salade wat droog lijkt, kun je achteraf nog wat aspergenat toevoegen.
    4. Was en droog de rucola; scheur de blaadjes wat kleiner. Meng door de salade vlak voor serveren. Breng op smaak met zout.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties