Witte asperges op toast

    (7)

    De klassieke combinatie van witte asperges met ham wordt verwerkt in een heerlijk lunchgerecht: asperges op brood! Gebruik elke soort kaas die je wilt, zolang het maar makkelijk smelt.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 16 stengels witte asperges
    • zout naar smaak
    • 8 boterhammen
    • boter om te besmeren
    • 4 dikke plakken ham
    • 8 plakken kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de asperges met een asperge- of dunschiller, net onder de kop van boven naar onderen. Zorg daarbij dat de asperges niet breken. Snij vervolgens de houtige uiteinden met een mesje af.
    2. Doe de asperges in een grote pan en bedek met water met een snufje zout. Breng aan de kok, zet het vuur lager en laat in ongeveer 15-25 minuten (afhankelijk van de dikte) zachtjes gaar koken. Prik met een mes in de asperges om te bepalen of ze al zacht genoeg zijn. Haal de asperges eruit en laat uitlekken.
    3. Rooster het brood en besmeer met boter. Leg een halve plak ham op de boterham en snij de boterham rondom bij.
    4. Snij de asperges door de helft zodat ze op de boterham passen. Leg 4 halve asperges op een boterham en bedek met een plak kaas.
    5. Leg onder de grill van de oven tot de kaas gesmolten is, begint te bubbelen en iets bruin wordt.

    Witte asperges

    Bekijk ons artikel voor tips voor schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren