Aspergesalade met tomaten en geitenkaas crostini

    (1)

    Ik gebruik graag zowel witte als groene asperges voor deze aspergesalade. De crostini passen er erg goed bij en je hebt dan meteen een hele maaltijd!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 700 gr witte asperges
    • Zout
    • 1 eetlepel suiker
    • scheutje slagroom
    • 300 gr groene asperges
    • 400 gr tomaten
    • Basilicum
    • Dressing
    • 10 eetlepels olijfolie
    • 2-3 eetlepels balsamico azijn
    • Zout en peper
    • snufje suiker
    • Voor de crostini
    • Boerenbrood
    • Geitenkaas
    • 1 teentje knoflook, gepeld
    • chilipeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak de asperges schoon. Schil de witte asperges en snij de onderste 1 cm af. Breng een pan met gezouten water aan de kook, voeg een snufje suiker toe en de witte asperges en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
    2. Breek de uiteinden van de groene asperges af, daar waar de asperges makkelijk afknappen en laat de groene asperges de laatste 2-3 minuten van de kooktijd met de witte asperges meekoken.
    3. Voeg tegen het einde van de kooktijd de slagroom toe en laat kort meekoken.
    4. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in grove stukken.
    5. Meng voor de dressing de olijfolie met azijn, 2-3 eetlepels aspergenat, zout, peper en een snufje suiker. Giet de asperges af, laat ze afkoelen en leg ze 15 minuten in de dressing.
    6. Snij het brood in plakjes en rooster ze in de oven. Wrijf met knoflook in. Verdeel de verkruimelde geitenkaas over de broodjes (crostini) en bestrooi met fijngehakte chilipeper.
    7. Snij de basilicum fijn en bestrooi hier kort voor serveren de aspergesalade mee. Bestrooi met versgemalen peper en serveer met de crostini.

    Witte asperges

    Bekijk ons artikel voor tips voor het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren