Gegratineerde witte asperges met ham

    (1)

    Witte asperges met ham, in de oven gegratineerd met een romig kaassausje. Eenvoudig om te maken en erg smakelijk! Serveer met gekookte aardappelen.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo dikke asperges
    • gekookte ham (1 dun plakje per asperge)
    • Snufje zout
    • Snufje suiker
    • 500 ml melk
    • 125 ml slagroom
    • 2 theelepels bloem
    • Zout, naar smaak
    • Witte peper, naar smaak
    • Nootmuskaat, naar smaak
    • 200 gr geraspte Emmentaler kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Schil de asperges en kook ze in ruim water met zout en een snufje suiker tot ze gaar zijn, in 10-15 minuten. Giet af en vang het kookvocht op. Laat uitlekken en afkoelen.
    2. Omwikkel elke stengel asperge met 1 plakje ham en leg ze in een ingevette ovenschaal.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C.
    4. Verwarm de melk met de slagroom in een pan. Maak een papje van bloem en een paar eetlepels kookvocht en voeg dit toe aan de melk, terwijl je goed doorroert met een garde. Blijf roeren en verwarm tot de saus dikker is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet de saus over de asperges in de ovenschaal en bestrooi met kaas.
    5. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties