Avocado-komkommersalade

    Een heerlijke, verfrissende salade, het best koud geserveerd op een warme dag. Lekker voor een zomerse barbecue bij kip of vis.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 komkommers, in blokjes
    • 1 theelepel zout
    • 80 gr fijngesneden rode ui
    • 1 kleine rode paprika, in blokjes
    • 2 limoenen, schil geraspt en uitgeperst
    • 4 eetlepels fijngehakte verse koriander
    • 1 eetlepel suiker
    • 1/2 theelepel kerriepoeder
    • 4 scheutjes hete saus, of naar smaak
    • 2 avocado's, geschild en in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de komkommer in een vergiet in de gootsteen en bestrooi met zout. Laat uitlekken.
    2. Meng in een kom de rode ui, paprika, limoenrasp en -sap, koriander, suiker, kerrie en hete saus tot het goed gemengd is en de suiker is opgelost.
    3. Giet de komkommers af en dep droog met keukenpapier. Roer de komkommer door de salade. Schep voorzichtig de blokjes avocado erdoor en serveer.

    Tip

    Als je de salade niet direct gaat serveren, schil de avocado dan nog niet, en voeg pas toe vlak voor serveren. Als je haast hebt kun je de komkommers ook zonder uit te lekken toevoegen, maar als je de salade bewaart, wordt het wel erg waterig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren