Appelstroop

    (21)
    1 uur 30 minuten

    Deze appelstroop heeft veel weg van een appeljam, maar blijft heerlijk op geroosterd brood, muffins of pannenkoeken. Als u minder scherpe stroop wilt, vervang de azijn dan door water.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 2 kg zoete appel, geboord en in stukjes
    • 475 ml appelazijn
    • 10 theelepels kaneelpoeder
    • 5 theelepels gemalen kruidnagel
    • 2 1/2 thelepel pimentpoeder
    • 4 eetlepels citroenrasp

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. In een grote braadpan op een middelhoog vuur appels en appelazijn (of water) gaar laten koken.
    2. Het fruit door een zeef drukken.
    3. De appelpulp in afgewogen porties overscheppen in een grote mengkom.
    4. Voor elke 250 gr appelpulp 2 theelepels kaneelpoeder, 1 theelepel gemalen kruidnagel, 1/2 theelepel piment en rasp van 1 eetlepel citroenrasp toevoegen.
    5. Het mengsel in een braadpan op een middelhoog of matig laag vuur koken tot het van de lepel valt.
    6. De gaarheid kunt u zo testen: een kleine hoeveelheid op een lepel nemen en even laten afkoelen.
    7. Als het mengsel dikker wordt vormen zich 2 druppels langs de rand van de ondersteboven gehouden lepel. Als deze 2 druppels samenkomen en als 1 druppel van de lepel vallen, is het mengsel gaar.
    8. De appelstroop in hete, gesteriliseerde potten gieten en deze 10 minuten in een kokend waterbad laten staan.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (21)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties