Caprese salade met balsamico siroop

    (124)

    Deze Italiaanse salade van plakjes tomaat, verse mozzarella en basilicum wordt besprenkeld met een zoete balsamicosiroop voor een heerlijke smaak.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 ml balsamicoazijn
    • 4 eetlepels honing
    • 3 grote tomaten, in plakken van 3 cm
    • 450 gr verse mozzarella, in plakken
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 20 gr verse basilicumblaadjes
    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Roer balsamicoazijn en honing door elkaar in een kleine pan en zet op hoog vuur. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat zachtjes sudderen tot het mengsel is ingekookt tot 80 ml, in ongeveer 10 minuten. Zet de balsamicosiroop opzij om af te koelen.
    2. Schik de plakjes tomaat en mozzarella afwisselend op een serveerschaal. Bestrooi met zout en peper; verdeel de blaadjes basilicum over de tomaten en besprenkel met de balsamicosiroop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (124)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren