kip duivelse hetekip-drumsticks

    (1)
    1 uur 15 minuten

    Heerlijk authentiek Indonesisch gerechtje voor drumsticks in een kruidige, pittige saus.

    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 drumsticks
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 uien, gesnipperd
    • 1 theelepel laos
    • 4 blaadjes Djeroek poeroet
    • 4 spaanse pepers
    • 1 eetlepel sambal
    • 125 ml kippenbouillon
    • 2 eetlepels ketjap manis

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Als eerste de kip/drumsticks dichtschroeien/sauteren in een koekenpan met een beetje olie of boter. Uit de pan halen en even laten rusten.
    2. Fruit de ui in een koekenpan glazig. Tussentijds de knoflook meefruiten. Laos, Djeroek poeroet, pepers, ketjap en sambal toevoegen even doorroeren en een aantal minuten op laten staan.
    3. Voeg de kippenbouillon toe en laat een aantal minuten inkoken. De saus moet wat dikker worden. Zout naar smaak toevoegen.
    4. Dan de drumsticks toevoegen, de saus erover besprenkelen en de deksel op de pan.
    5. Zo'n 35 min tot 45 min op laten staan. Regelmatig besprenkelen. Kip is gaar als het van het bot loslaat.

    Tip

    Als de saus te dik is, scheutje water toevoegen.

    Bekijk dit op mijn blog

    Recepten uit de Indonesië keuken (Facebook groep)

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren