Chocoladekoekjes met kokos en rozijnen

    (9)
    1 uur 30 minuten

    Een koekje met van alles en nog wat: chocoladestukjes, rozijnen, kokos, cornflakes en havermout. Ontzettend lekker! Bekijk ook de video van dit recept.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 tot 3 dozijn koekjes

    • 250 gr bloem
    • 3 eetlepels cacaopoeder
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 220 gr kokosolie
    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 200 gr kristalsuiker
    • 2 eieren
    • 1 1/2 theelepel vanille extract
    • 80 gr havermout
    • 30 gr verkruimelde cornflakes
    • 170 gr chocoladestukjes
    • 35 gr geraspte kokos
    • 80 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee bakplaten in.
    2. Meng bloem, cacaopoeder, bakpoeder en baksoda samen in een kom.
    3. Mix kokosolie, bruine suiker en kristalsuiker in een andere kom tot het romig en glad is. Klop eieren en vanille extract erdoor. Meng het meelmengsel erdoor. Schep havermout, cornflakes, chocoladestukjes, kokos en rozijnen erdoor.
    4. Schep volle lepels van het koekjesdeeg op de ingevette bakplaten.
    5. Bak in de voorverwarmde oven tot de randjes van de koekjes lichtbruin zijn en het midden gaar, in 10-12 minuten. Laat de koekjes 10 minuten op de bakplaat afkoelen, voordat je ze verder laat afkoelen op een rooster.

    Video

    Chocoladekoekjes met kokos en rozijnen
    Chocoladekoekjes met kokos en rozijnen
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (9)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties