Griekse tzatziki

    (1)

    Dit is een heerlijke, verfrissende Griekse tzatziki dip. Het smaakt heerlijk op warm pitabrood en groenten, of lamsspiesjes! Het belangrijkste is om het vocht van de komkommers goed te laten uitlekken, zodat de dip romig wordt en niet waterig. En gebruik altijd een volvette Griekse yoghurt voor het beste resultaat! Eet smakelijk. Bekijk ook de video van dit recept!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 tot 3 grote tenen knoflook, fijngesneden
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels rode wijnazijn
    • zout naar smaak
    • 1 grote komkommer
    • 500 gr volle Griekse yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snij de knoflook fijn (ik gebruik een knoflookpers). Neem 3 als je dol bent op knoflook, maar neem anders slechts 1 of 2 knoflookteentjes. Meng met de azijn en olijfolie en laat staan terwijl je de komkommer bereidt.
    2. Schil de komkommer, snij in de lengte doormidden en schraap alle zaadjes eruit. Rasp de komkommer, bestrooi met zout en wring of druk dan het meeste vocht eruit. Je kunt dit met een theedoek doen, of met je hand aandrukken in een zeef.
    3. Meng de komkommer met de yoghurt en het knoflookmengsel. Laat indien mogelijk een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken kunnen mengen.

    Tip

    Je kunt ook nog een eetlepel fijngesneden verse munt toevoegen, vooral als je het bij lamsvlees eet.

    Video

    Griekse tzatziki
    Griekse tzatziki

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren