Tempura beslag maken

    Niet alleen in Nederland kennen we het paneren van gerechten ook in Japan is dit een bekende manier om lekker knapperige garnalen en groenten te krijgen. Het tempura beslag is gemakkelijk zelf te maken en het ziet er als het klaar is erg spectaculair uit!


    Groningen, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 100 gram bloem
    • 1 ei
    • 200 ml koud water
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 lepels aardappelzetmeel
    • Zonnebloemolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Meng de bloem, bakpoeder en aardappelzetmeel door elkaar en zeeg het in een grote kom.
    2. Voeg de ei toe aan een grote kom en klop hem stuk. Voeg het koude water toe en mix het geheel door elkaar.
    3. Neem ongeveer 1/3 van je bloem en mix het voorzichtig door je water en ei. Gebruik hiervoor een vork.
    4. Voeg langzaam nog 1/3 deel van je bloem toe en mix verder. voeg daarna het laatste deel toe.

    Tip

    Kooktijden Groenten: 160 tot 170 graden – beide kanten 1 minuut – totaal 2 tot 2,5 minuut Vis: 190 graden – ongeveer 10 tot 20 seconden iets langer bij ontdooide vis Recept komt van Eigenwijskoken.nl, zie link onder.

    Bekijk dit op mijn blog

    Tempurabeslag

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren