Kip Courgette taart

    Voor ons gezin altijd een smakelijke voltreffer. Met courgettes vers van het land!


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten

    • 2 courgettes middelgroot
    • 500 gr. kipfilet (evnt. gekruid, dan alleen thijm toevoegen)
    • 1 rode puntpaprika
    • 150 gr. geraspte oude kaas
    • 2 eetlepels thijm
    • 6 tot 8 plakjes roomboter bladerdeeg
    • bakboter of olie naar keuze
    • peper en zout of kipkruiden naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. snijdt de kip in reepjes en bak deze licht aan
    2. snipper de ui en fruit deze mee met de kip
    3. Bewaar een halve courgette. Snijdt de overige courgette en rode paprika in stukjes (niet te fijn) en bak deze met het kipmengsel mee. Kruid het royaal met thijm, wees zuinig met zout en andere versterkers.
    4. laat ondertussen de plakjes bladerdeeg iets ontdooien op het aanrecht. Vet een ovenschaal licht in en bekleed deze met de plakjes deeg.
    5. Haal de pan met kip - groentemengsel van de warmtebron en roer de geraspte kaas er doorheen en laat het mengsel in de beklede vorm glijden.
    6. Zet de taart zo'n 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 tot 220 graden.
    7. Snijd ondertussen de halve courgette in schijven, besprenkel deze met olijfolie en kruid deze met provinciaalse kruiden en wat zout. Bak deze plakken in een koekenpan licht aan en laat ze rusten.
    8. Bekleed de afgebakken taart met de plakken courgette en klaar!

    Tip

    De hoeveelheid is heel gemakkelijk aan te passen aan het aantal personen. In de stoomoven wordt de rand van de taart extra knapperig. Smakelijk eten!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren