Shoah taook

    Smakelijk stokje kip, voor op de barbecue, als bijgerecht maar kan ook gewoon zonder stokje bij de groente

    RenateWit

    Noord-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 2 kipfilet
    • Voor de marinade: 2 el olijfolie
    • 2 el citroensap
    • 1 1/2 tl zout
    • 2 of 3 teentjes knoflook
    • 1 el tomatenpuree
    • 1/2 tl baharat, 1/2 tl peper,1/2 tl oregano, 1/4 tl vayenne,1/4 tl sumac,1/4 tl paprika
    • 1 kop dunne yoghurt
    • Voor de yoghurtsaus: 1 kop yoghurt
    • 1/4 kop geraspte komkommer zonder pitjes
    • 1/2 tl geperste knoflook
    • 1/2 tl citroensap
    • 1/4 tl cayenne, 1/4 tl zout
    • Paar blaadjes mint

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Maak de marinade en boeg de blokjes kipfilet toe en laat 4 uur intrekken.
    2. Oven voorverwarmen op 200 graden. Prik de kipstukjes aan de houten stokjes, leg ze op het rooster en draai ze na 5 minuten. Je kan ze ook in de pan bakken of op de bbq
    3. Menu alle ingrediënten voor de yoghurtsaus en serveer deze bij de heerlijke shish taook

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren