Marokkaanse kippendijen tajine

    (1)

    Om je vingers erbij af te likken, zo lekker! Voor 4 personen

    Zonnebrilletje

    Gelderland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 600 gr kippendijen
    • 2 uien
    • 2 tenen knoflook
    • 100 gr gedroogde abrikozen
    • 100 gr gedroogde pruimen
    • 300 ml kippenbouillon
    • 75 ml sinaasappelsap
    • handjevol geroosterde amandelen
    • 2 tl ras el hanout
    • 1 kaneelstokje
    • 1 tl chili flakes
    • 1 tl paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Zet de tajine op een zacht vuur met wat olijfolie.
    2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in de tajine.
    3. Snij het meeste vet van de kippendijen en snij de kippendijen in blokjes van ca. 3–4 cm en bak deze mee.
    4. Snij de paprika in stukjes en bak deze ook mee.
    5. Voeg alle kruiden toe en bak deze mee. Door verhitting komen alle smaken vrij en het gaat heerlijk ruiken.
    6. Voeg dan de bouillon en het sinaasappelsap toe en het kaneelstokje. Halveer de vruchten en voeg deze bij de kip.
    7. Laat de kip in ongeveer 40 minuten zachtjes gaar stoven in de tajine.
    8. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
    9. Strooi vlak voor het serveren de geroosterde amandelen over het gerecht.

    Tip

    Serveer met gebakken aardappelpartjes en/of een lekkere couscous of couscoussalade. Heb je geen tajine, gebruik dan een braad-/stoofpan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)