Yakisoba

    In Japan eten we niet alleen rijst hoor! We eten ook vaak noedels. Je kunt in Nederland ook lekkere noedels eten in een restaurant maar je kunt ze ook zelf koken. Vandaag een lekker recept voor Japanse bami met saus: yakisoba. Veel plezier!

    wouterkloos

    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 4 zakjes wok noedels
    • 2 plakjes bacon
    • 1 ui
    • 2 bladeren kool
    • 30 gram wortel
    • 100 gram taugé
    • Yakisoba saus of Okonomiyaki saus
    • 1 eetlepel kip bouillon poeder
    • Sesamolie
    • Ao-nori
    • 1,5 liter water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Snij groente en bacon in dunne reepjes.
    2. Kook 1,5 liter water en doe het in een grote kom of diepe pan. Leg de noedels er in tot ze zacht zijn (4 a 5 minuten).
    3. Verwarm sesamolie in een wok en bak bacon. Voeg ui, wortel, kool en taugé en bak ze licht. Doe kip bouillon erbij en bak nog een beetje.
    4. Lek noedels uit als ze al zacht zijn en doe ze in de pan.
    5. Mix noedels, bacon en groente goed in de pan. Verdeel de saus over de noedels en meng alles goed tot ze mooi bruin bedekt zijn met de saus, bak nog meer. Proef eventueel en voeg de saus naar smaak.
    6. Doe ze op een bord en strooi ao-nori erop. Klaar! Eet ze met zwarte peper of chilli poeder is ook lekker.

    Tip

    Tip: in plaats van bacon, zijn garnalen ook lekker. Tijdens het bakken, mag je sojasaus of oestersaus toevoegen naar smaak.

    Bekijk dit op mijn blog

    ErvaarJapan.nl

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)