Gekleurde mergpijpjes

    Mergpijpjes met een twist! In plaats van blanke marsepein, gebruik je gekleurde marsepein om de mergpijpjes extra kleur te geven.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 330 gram FunCakes mix voor Biscuit Deluxe
    • 5 eieren
    • 33 ml water
    • 100 gram FunCakes mix voor botercrème
    • 100 ml water1
    • 125 gram roomboter
    • jam
    • 150 gram FunCakes Marsepein Golden Yellow
    • 150 gram FunCakes Marsepein Classic Pink
    • 150 gram FunCakes Marsepein Blank 1:4 Rolkwaliteit
    • 350 gram FunCakes Chocolade Melts Puur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 330 gram FunCakes mix voor biscuit, 5 eieren en 33ml water en klop het beslag op de hoogste snelheid 7-8 minuten op. Mix het daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid na. Vul een ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak de taart gaar in de voorverwarmde oven in circa 35 minuten. Haal de taart na het bakken direct uit de bakvorm en laat deze uitdampen op een rooster.
    2. Maak ondertussen de botercrème, vermeng met een garde 100 gram FunCakes mix voor botercrème met 100 ml water en laat dit mengsel minimaal 30 minuten opstijven. Klop 125 gram ongezouten (room)boter in circa 1 minuut los. Voeg het mengsel in vier gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel daarna nog 5-10 minuten tot een gladde crème.
    3. Als de taart goed is afgekoeld, snij je deze in de vorm van een mergpijpje (rechthoek). Snij de mergpijpjes in twee delen. Smeer er eerst een laagje jam op, daarna een laagje botercrème en dan weer een laagje jam. Plaats daarna het tweede deel van de biscuit er bovenop.
    4. Rol de marsepein goed uit en snij deze in het formaat van de mergpijpjes. Smeer de boven- en zijkanten in met botercrème en bekleed de mergpijpjes met de marsepein. Plaats de mergpijpjes circa 15 minuten in de koelkast om op te laten stijven.
    5. Smelt de chocolade au bain-marie, in de magnetron of in de chocolade smelter. Doop hier nu voorzichtig de onderkant van de mergpijpjes in. Laat de chocolade hard worden voordat je de zijkanten in de chocolade doopt.

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.deleukstetaartenshop.nl/recepten/gebak/mergpijpjes/

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)