Aardbeien-rabarbercrumble

    Aardbeien-rabarbercrumble

    45keer bewaard
    1uur


    921 personen hebben dit gemaakt

    Vraagt u zich wel eens af wat u met die enorme rabarberplant in de tuin moet? Hier volgt het antwoord. Een heerlijk dessert van aardbeien en rabarber met een kruimellaag.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 200 gr suiker
    • 3 eetlepels bloem
    • 500 gr verse aardbeien, in plakjes
    • 375 gr rabarber, in blokjes
    • Kruimellaag
    • 200 gr bloem
    • 225g bruine basterdsuiker
    • 225g boter
    • 80 gr havermoutvlokken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. In een grote kom suiker, 3 eetlepels bloem, aardbeien en rabarber vermengen en in een ovenschaal van 22x33 cm scheppen.
    3. 200 gr bloem, basterdsuiker, boter en havermout tot een kruimeldeeg mengen. Eventueel kun je met deeghaken mixen. De kruimellaag over de rabarber-aardbeienmix verdelen.
    4. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant krokant en lichtbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    2

    Heel goed recept! ik heb dit gemaakt met speltbloem ipv gewone bloem (wegens volgen van een fodmap-arm dieet momenteel). Ik heb wel maar 200 gr boter gebruikt, dan is het deeg mooier kruimelig bij mij, minder plakkerig... - 28 mei 2015

    van
    2

    - 10 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren