Kip op zijn Afrikaans 2 pers.

    Een heerlijk gerecht. Hoe langer je marineert, hoe lekkerder. Door het lange sudderen verdwijnt het vet van de kippendijen. Dus dat niet wegsnijden. Zelf laat ik het soms 3 uur op staan.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten

    • 1/4 eetlepel kaneel
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel bruine basterd suiker
    • Grote teen knoflook
    • 1/2 eetlepel kerrie
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 1 Kippenbouilonblokje
    • Bosje gesneden koriander
    • 4 kippendijen zonder bot
    • 3 grote uien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze

    1. Meng eerst de kaneel, kurkuma, zout, peper, geperste knoflook, kerrie en een klein scheutje olijfolie.
    2. Wrijf hier de kippendijen mee in en laat goed marineren. Liefst een dag dan trekt alles er goed in.
    3. Zet de tajine op een sudderplaatje op laag vuur om voor te verwarmen en doe er een kopje water in met het bouillonblokje.
    4. Laat een koekenpan goed heet worden, doe er drie eetlepels olijfolie in en bak het vlees, kort op hoog vuur.
    5. Leg het vlees in de tajine. snij de uien in niet te dunne ringen, en fruit ze glazig. Strooi op het laatst de suiker erover en fruit mee tot het gaat karameliseren.
    6. Spreid de uienringen nu over het vlees, en laat het een 2 uurtjes met de deksel op de tajine sudderen.
    7. De saus zal door de uien gebonden worden. mocht de saus aan het eind van de bereiding erg dun zijn, dan het deksel verwijderen en even laten indikken.
    8. Serveren in de tajine, bestrooid met koriander.

    Tip

    Erg lekker met bulgur met gesuikerde vruchten erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)