Aloo Gobi

    Aloo Gobi

    91keer bewaard
    35min


    218 personen hebben dit gemaakt

    Maak dit authentieke Indiase gerecht eens thuis - heerlijk als hoofdgerecht of bij een vleescurry.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel gemberpasta
    • 2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1/2 theelepel garam masala
    • zout naar smaak
    • 500 gr bloemkool
    • 1 theelepel verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een middelgrote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Komijnzaad, knoflook en gemberpasta toevoegen en in ong. 1 minuut de knoflook lichtbruin bakken. Aardappels toevoegen. Kruiden met kurkuma, paprikapoeder, komijn, garam masala en zout. Pan afdekken en 5-7 minuten onder af en toe roeren laten koken.
    2. Bloemkool en koriander aan de pan toevoegen. Het vuur laag zetten en de pan afdekken. Onder af en toe roeren 10 minuten laten koken, tot aardappels en bloemkool gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    3

    Heerlijk gerecht! Ik heb alleen wel een bodempje water aan de pan toegevoegd, de aardappels en bloemkool worden anders te droog. Voeg steeds een klein beetje water erbij als het weer dreigt droog te koken. Ik heb het zout pas aan het eind aan het gerecht toegevoegd, zo kon ik eerst proeven en naar smaak zout erbij doen. - 06 jan 2010

    josemcgowan
    1

    Heerlijk gerecht, maar ook ik heb er wat water bij gedaan, neemt niets af van de smaak, - 06 apr 2010

    0

    super lekker hier ook water erbij gedaan anders kunnen de aardappels niet koken - 11 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren