Artisjokpuree

    Artisjokpuree

    3keer bewaard
    35min


    50 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijke variant van aardappelpuree. Serveer dit op een zondagse lunch voor de verandering.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 grote stevige aardappelen, geschild en in vieren.
    • 1 (390g) blikje artisjokharten in water, uitgelekt
    • 1 teentje knoflook, gehakt (of naar smaak)
    • 125ml warme melk
    • 50g zachte boter
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de aardappelen in een grote pan met genoeg water om ze te bedekken. Breng aan de kook op hoog vuur, zet dan op midden-laag vuur. Doe de deksel erop en laat zachtjes koken tot ze gaar zijn, ongeveer 15 tot 20 minuten, giet af.
    2. Pureer ondertussen de artisjokken en knoflook met de melk tot het glad is.
    3. Leg de afgegoten aardappelen in een kom en pureer met een stamper tot een glad geheel. Roer de zachte boter en artisjok puree erdoor tot de boter is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren