Ash-e-Jow (Perzische gerstsoep)

    Ash-e-Jow (Perzische gerstsoep)

    10keer bewaard
    2uur10min


    84 personen hebben dit gemaakt

    Ik ken veel verschillende recepten voor deze soep, maar mijn schoonmoeder voegt tomatenpuree toe om qua smaak te variëren en gebruikt geen linzen of bonen. Een stevige, vullende en heerlijke soep die vegetarisch wordt als u groentebouillon gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 liter kippen- of groentebouillon
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 middelgrote ui, gesneden
    • 200 gr ongekookte parelgort
    • 1 theelepel kurkuma
    • het sap van 1 limoen
    • 4 eetlepels tomatenpuree
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2-3 wortels, in blokjes
    • 125 ml zure room
    • flinke hand verse peterselie, fijngesneden
    • 8 partjes limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Kippenbouillon verwarmen tot deze licht suddert.
    2. In een grote pan op een middelhoog vuur de plantaardige olie verhitten en daarin de ui doorzichtig sauteren. Parelgort toevoegen en 1 minuut al roerend meekoken. Hete bouillon, kurkuma, limoensap, tomatenpuree, zout en peper toevoegen. Pan weer aan de kook brengen, vuur laag zetten en 1 uur laten sudderen.
    3. Wortel toevoegen en wederom 30 minuten laten sudderen tot de soep is ingedikt en wortel en parelgort gaar zijn. Als de soep te dik is, lepel voor lepel heet water toevoegen.
    4. De zure room in een kopje scheppen en al roerend langzaam 125 ml hete soep erbij schenken. Het roommengsel geleidelijk en constant roerend aan de pan soep toevoegen. Verse peterselie erdoor roeren en serveren met partjes verse limoen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    Erg lekker. De volgende dag is het nog lekkerder omdat de kruiden er dan nog beter zijn ingetrokken. - 15 sep 2010

    0

    Iets anders. Er zat geen vlees in dus heb ik 250 gr lamsnek toegevoegd. Zo heb je een complete maaltijdsoep. - 15 sep 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren