Asperge-roomsoep

    (571)

    Niets is lekkerder dan verse asperges van het seizoen. Maak er gebruik van!


    421 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr verse asperges, schoongemaakt en in stukken van 2,5 cm
    • 80 gr ui, fijngesneden
    • 400 ml kippenbouillon
    • 30g boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1 mespuntje gemalen zwarte peper
    • 250ml melk
    • 125 ml zure room
    • 1 theelepel vers citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een grote, gesloten sauspan op een hoog vuur asperges, ui, en 125 ml kippenbouillon aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en in een open pan ong. 12 minuten laten sudderen tot de asperges zacht zijn. In een blender pureren en apart zetten.
    2. In dezelfde sauspan op een matig laag vuur boter smelten. Bloem, zout en peper erdoor roeren en onder constant roeren 2 minuten laten koken. Resterende kippenbouillon erdoor kloppen en het vuur middelhoog zetten. Constant roeren tot het mengsel kookt en vervolgens gepureerde asperges en melk erdoor roeren.
    3. Zure room in een kopje scheppen en een lepel het soep erdoor roeren. De zure roommix en citroensap aan de soep toevoegen en blijven roeren tot de soep warm genoeg is om geserveerd te worden. Niet laten koken en de soep direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (571)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren