Asperges in citroen-sesamsaus

    Asperges in citroen-sesamsaus

    2keer bewaard
    20min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Geroosterd sesamzaad, citroensap en peterslie in een botersausje over knapperige asperges.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr asperges, getrimd
    • 75g boter
    • 3 eetlepels sesamzaad
    • 1 eetlepel citroensap, of naar smaak
    • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De asperges in een grote pan met 2,5 cm water aan de kook brengen en in ong. 5 minuten gaar, maar heldergroen koken. Afhankelijk van de dikte van de asperges kan de kooktijd langer zijn. Afgieten en over een serveerschaal verdelen.
    2. Intussen in een koekenpan op middelhoog vuur de boter smelten. Sesamzaad erdoor roeren en onder frequent roeren in ong. 2 minuten goudbruin roosteren. Citroensap en peterselie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
    3. Om te serveren de saus over de gekookte asperges schenken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren