Authentieke aardappelpannenkoeken

    Authentieke aardappelpannenkoeken

    18keer bewaard
    50min


    52 personen hebben dit gemaakt

    Een authentiek Europees recept voor aardappelpannenkoeken dat regelrecht van mijn oma komt!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 10 bakaardapples, geschild en geraspt
    • 1 wortel, geschild en geraspt
    • 1 ui, fijngesneden
    • 5 teentjes knoflook, geperst
    • 1 eetlepel platte peterselie, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
    • 2 eetlepels vers citroensap
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels bloem
    • 200 gr droge broodkruimels
    • zout en peper naar smaak
    • 4 eetlepels olijfolie voor frituren, of naar behoefte

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Aardappels, wortel, ui, knoflook, peterselie en dille in een grote kom vermengen. Citroensap, 4 eetlepels olijfolie, bloem, broodkruim, zout en peper erdoor roeren. Kneden tot het deeg net pakt.
    2. De resterende olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur verhitten. In partijen bakken. Grote lepels aardappelmix in de hete olie leggen en in ong. 4 minuten per kant goudbruin bakken. Heet serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren