Banketbakkersroom

  (193)
  25 minuten

  Het klassieke recept voor bakkersroom. Snel en gemakkelijk. Indien gewenst kun je 1 theelepel vanille extract voor een vanillestokje vervangen, voeg dit toe nadat de bakkersroom van het vuur gehaald is.


  197 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 500ml melk
  • 100g basterdsuiker, gezeefd
  • 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden
  • 6 eierdooiers
  • 4 eetlepels bloem
  • 60g ongezouten boter
  • 1 snufje zout

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. Doe de melk, de helft van de suiker en het vanillestokje in een sauspan op middelhoog vuur.
  2. Doe de eierdooiers en de resterende suiker in een kom en roer met een garde door tot het licht van kleur is. Voeg de bloem en zout toe en meng door.
  3. Als de melk net begint te koken, haal de pan van het vuur en haal het vanillestokje eruit. Voeg heel langzaam de warme melk toe aan het eidooier mengsel, onder voortdurend roeren. Als ongeveer de helft van de melk is toegevoegd, doe dan het hele eigeelmengsel in de sauspan op middelhoog vuur. Gebruik een spatel of garde om de room te mixen terwijl het wordt verhit, neem goed alle hoeken mee. Breng het mengsel aan de kook. Laat onder voortdurend roeren ongeveer 1 minuut koken. Het mengsel is dan dik.
  4. Haal van het vuur en voeg de boter toe. Zeef het als je een gladdere room wilt. Doe het in een schaal en bedek direct met huishoudfolie zodat er geen vel ontstaat op de room. Zet in de koelkast en gebruik het binnen een paar dagen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (193)

  User's IP: 54.92.173.9