Bladerdeegtaart met asperges en champignons

    Bladerdeegtaart met asperges en champignons

    16keer bewaard
    1uur


    89 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke taart van bladerdeeg met asperges, champignons, knoflook en een hollandaisesaus.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125g boter
    • 2 bosjes verse asperges, getrimd en in stukken van 2,5 cm
    • 6 teentjes knoflook, in stukjes
    • 500 gr verse champignons, in plakjes
    • 250 ml kant-en-klare hollandaisesaus
    • 1 pak (500 gr) (Frans) bladerdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten. Asperges toevoegen en ong. 10 minuten bakken. Champignons en knoflook erdoor roeren en al roerend bakken tot de champignons gaar zijn. Apart zetten.
    3. De hollandaisesaus bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. Door de asperges en champignons roeren.
    4. Een laag bladerdeeg over de bodem van een ovenschaal van 22x33 cm verdelen en eventueel langs de rand drukken. Aspergemix gelijkmatig over het deeg verdelen, afdekken met een laag bladerdeeg en de randen dichtdrukken.
    5. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het deeg goudbruin is. Enkele minuten laten afkoelen alvorens te snijden en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    tiatitia
    van
    4

    Heerlijk recept en erg eenvoudig. Ik heb het meegenomen naar een verjaardag en iedereen vond het lekker. - 20 mei 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren