Bosbessenmuffins met room

    Bosbessenmuffins met room

    8keer bewaard
    30min


    1408 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk volle bosbessenmuffins. Het geheim van deze muffins is de zure room.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 4 eieren
    • 400g basterdsuiker
    • 225 ml plantaardige olie
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 500 gr witte bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 500 ml zure room
    • 300 gr bosbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Bakvorm(en) voor 24 muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom de eieren opkloppen en al kloppend geleidelijk de suiker toevoegen. Blijven kloppen terwijl u de olie erbij schenkt. Vanille erdoor roeren. In een aparte kom bloem, zout en baksoda vermengen.
    3. De droge ingrediënten met de zure room door het eiermengsel schenken. De bosbessen er voorzichtig doorheen scheppen en het beslag in de ingevette vormpjes scheppen.
    4. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren