Arroz con pollo

    Arroz con pollo

    211keer bewaard
    50min


    525 personen hebben dit gemaakt

    Een snel kipgerecht naar Mexicaans recept, lekker voor een doordeweekse maaltijd. Als pluspunt: het is een eenpansmaaltijd, dus weinig afwas!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1/2 theelepel paprikapoeder, apart te verwerken
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 200 gr langkorrelige witte rijst
    • 400 gr kippenbouillon
    • 110 ml witte wijn
    • een mespuntje saffraan
    • 1 blikje (400 gr) tomaat
    • 1 handje verse peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. De kipfilet in blokjes snijden. Naar smaak kruiden met zout en peper en 1/4 theelepel paprikapoeder.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur olie verhitten en daarin de kip goudbruin bakken. De kip uit de pan halen en apart zetten.
    3. Groene paprika, ui en knoflook 5 minuten in de koekenpan bakken. Rijst toevoegen en onder voortdurend roeren in 1-2 minuten ondoorzichtig bakken. Bouillon, witte wijn, saffraan en tomaat toevoegen. Resterende paprikapoeder toevoegen en zout en peper naar smaak. Afdekken en 20 minuten laten sudderen.
    4. De kip toevoegen en opwarmen. Als laatste peterselie erdoor roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (15)

    marian
    van
    15

    Ik vond dit erg lekker! En makkelijk om te maken. Ik heb de kip niet uit de pan gehaald, maar de ingredienten er gewoon bij gedaan. Dan is het écht een eenpansmaaltijd, dus nog makkelijker. - 07 okt 2009

    LanderBruwier
    7

    Erg lekker. Niet te veel bouillon gebruiken!!!!!! - 28 nov 2013

    van
    5

    Was superlekker Ik heb er alleen meer paprika's ingedaan om zo meer groenten te hebben - 26 sep 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren