Browniecheesecake met toffee

    Browniecheesecake met toffee

    81keer bewaard
    4uur30min


    498 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept waar ik veel complimenten voor krijg. De cake is erg vullend, maar de bereiding en calorieën meer dan waard!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 pak (415 gr) browniemix
    • 1 ei
    • 1 eetlepel koud water
    • 2 pakjes (van elk 215 gr) roomboter toffees (bijv. zachte variant Werther's Echte)
    • 150 ml ongezoete gecondenseerde melk
    • 2 pakjes (van elk 200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 3uur  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. De bodem van een springvorm van 23 cm invetten.
    2. In een kom browniemix, 1 ei en water vermengen. Over de bodem van de springvorm verdelen en 25 minuten bakken.
    3. In een zware sauspan op een laag vuur toffees in gecondenseerde melk laten smelten. Frequent roeren en verhitten tot het mengsel een gladde consistentie heeft. 80 ml apart zetten de rest over de warme, gebakken browniebodem verdelen.
    4. In een grote kom roomkaas, suiker en vanille met een elektrische mixer glad mengen. Eieren 1 voor 1 toevoegen en elk ei er goed doorheen kloppen. Roomkaasmix over het toffeemengsel verdelen.
    5. 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laat de cheesecake in de springvorm afkoelen. Als deze goed afgekoeld is met een mes van de rand lossnijden en vervolgens de springrand verwijderen. Het resterende toffeemengsel opwarmen en over de cheesecake lepelen.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    4

    Hallo, Probeerde het recept en je ingredienten zijn onhandig vermeld. Tijdens het bereiden kwam ik erachter dat je met roomkaas echt 2 pakjes bedoelde 400 gram dus en niet 200!! Er horen totale hoeveelheden in gram te staan bij een recept. Beetje jammer. Hoop dat het nog oke wordt. - 29 mrt 2014

    TanjaBlank
    4

    Wat een ontzettend lekker en makkelijk recept. Voor de toffee's heb ik in plaats van Werther's Echte, Lonka fudge gebruikt. Deze taart sloeg ook enorm aan bij de gasten! - 02 apr 2012

    van
    1

    Dit lijkt me heerlijk en zou het graag met een klein bolletje vanille ijs willen serveren als toetje met kerst. Graag wil ik weten voor hoeveel personen dit recept is, en zou graag voor de brownie onderop dit recept willen gebruiken:http://www.smulweb.nl/recepten/1389537/Brownies-van-jamie-oliver zou dat mogelijk zijn? Mvg. Gijs - 23 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren