Bulgogi (Koreaans rundvlees van de barbecue)

    Bulgogi (Koreaans rundvlees van de barbecue)

    1keer bewaard
    3uur30min


    163 personen hebben dit gemaakt

    Gemarineerde reepjes rundvlees en groenten van de barbecue of grill. Het lekkerst met rijst, kleine loempia's en de Koreaanse komkommersalade van deze website!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels ketjap
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 1 eetlepel sesamzaad
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel MSG (monosodium glutamaat), optioneel
    • 500 gr entrecote, in dunne repen
    • 1 wortel, in zeer fijne reepjes
    • 1 lente-ui, fijngesneden
    • 1/2 ui, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur40min  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. In een grote, hersluitbare plastic zak ketjap, sesamolie, sesamzaad, knoflook, suiker, zout, zwarte peper en MSG (optioneel) vermengen. Rundvlees, wortel en ui aan de zak toevoegen en goed schudden. Minstens 2 1/2 uur in de koelkast laten staan. Zelf laat ik het een nacht marineren.
    2. De barbecue goed heet laten worden. Vlees en groenten uit de marinade halen, op een groot stuk aluminiumfolie leggen en dit dichtvouwen. Marinade weggooien.
    3. Het pakket op een rooster leggen en 15-20 minuten roosteren, of tot gewenste gaarheid.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren