Butternutgratin

    Butternutgratin

    9keer bewaard
    2uur5min


    156 personen hebben dit gemaakt

    Licht zoete butternut met een hartig laagje gekruide kaas en paneermeel. Dit recept is al 12 jaar één van m'n handelsmerken. De bereiding is een beetje arbeidsintensief, maar zeker de moeite waard. Reken erop dat uw gasten om het recept zullen vragen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 50g boter
    • 1 ui, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 butternut pompoen, geschild, zaad verwijderd en in blokjes van 2 cm
    • 1 theelepel bruine basterdsuiker (eventueel)
    • 250 ml kippenbouillon
    • 250 gr geraspte gruyère
    • 250 gr geraspte, oude cheddar
    • 110 gr paneermeel
    • 1 eetlepel verse tijm, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden
    • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ovenschaal van 22x33 cm invetten.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten. Ui en knoflook erdoor roeren en ui in ong. 10 minuten goudbruin en zacht bakken. Butternut en basterdsuiker toevoegen en al roerend verder bakken tot de butternut langs de randen bruin begint te worden, maar in het midden nog stevig is (ong. 10 minuten). De groenten in de ingevette bakvorm scheppen en met kippenbouillon overgieten. De bakvorm goed met aluminiumfolie afdekken.
    3. 45-50 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de vloeistof geabsorbeerd is en de groenten zacht. Gruyère, cheddar, paneermeel, tijm en rozemarijn in een kom door elkaar scheppen, folie van de bakvorm verwijderen en de kaasmix over de groenten verdelen. Als laatste een laagje Parmezaanse kaas aanbrengen. De open schaal weer in de oven schuiven en nogmaals 15 minuten bakken tot de bovenlaag licht krokant en bruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren