Cantharel risotto

    Cantharel risotto

    6keer bewaard
    50min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Hartig en met kaas. Geweldig vegetarisch gerecht voor etentjes. Je kunt de parmezaanse kaas vervangen door pecorino romano en de cantharellen door porcini.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 30g boter
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 200g gesneden cantharellen
    • 30g boter
    • 450g arborio rijst
    • 1,2 liter groentebouillon
    • 200g versgeraspte parmezaanse kaas
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt 30g boter in een grote koekenpan op middenhoog vuur. Roerbak de knoflook en paddestoelen in de gesmolten boter in 3 minuten, zorg dat de paddestoelen lichtbruin worden. Zet apart.
    2. Smelt ondertussen de resterende boter in een grote steelpan op medium vuur. Doe de rijst erbij en bak dit 1 tot 2 minuten. Voeg langzaam de groentebouillon toe met 125ml per keer, onder voortdurend roeren en nadat al het vocht is geabsorbeerd voordat je meer bouillon toevoegt. Laat doorkoken tot de rijst beetgaar is. Roer het paddestoel mengsel erdoor en verwarm goed door, ongeveer 1 minuut. Roer de kaas erdoor en strooi zout en peper naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren