Chili con carne met kalkoen

    Chili con carne met kalkoen

    3keer bewaard
    1uur10min


    788 personen hebben dit gemaakt

    Deze chili is met verse groenten snel bereid. Heerlijk met een krokant broodje of over een gepofte aardappel in de schil. Ik vind het ook lekker met een laagje geraspte cheddar.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels olie, apart te verwerken
    • 600 gr kalkoengehakt
    • 1 zakje kruidenmix voor taco's
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde chilipeperschilfers
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 400 ml runderbouillon
    • 600 gr (tomatensaus) passata
    • 2 groene chilipepers, ontlijst en fijngesneden
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 3 middelgrote courgettes, in de lengte gehalveerd en in plakjes
    • 1 bosje lente-ui, fijngesneden
    • 250ml zure room
    • 150 gr geraspte cheddar

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. In een grote pan op een matig hoog vuur 1 eetlepel olie verhitten. Het gehakt boven de pan versnipperen en met een houten lepel zo klein mogelijk maken. Op smaak brengen met tacokruiden, koriander, oregano, chilischilfers en tomatenpuree en roeren tot het vlees goed met de kruiden vermengd is. Blijven bakken tot het gehakt lekker bruin is (onderwijl eventueel het vuur lager zetten).
    2. Runderbouillon erbij schenken en in ong. 5 minuten het vocht licht laten slinken. Passata en groene chilipeper toevoegen en zacht sudderend 10 minuten laten doorkoken. Elke keer als de saus te dik lijkt, aanlengen met een beetje water.
    3. Terwijl de chili kookt in een grote koekenpan op een matig hoog vuur 1 eetlepel olie verhitten en daarin ui en groene paprika af en toe roerend ong. 5 minuten bakken tot ui doorzichtig is en paprika lichtbruin. Ui en paprika aan de chili toevoegen en op de laagste sudderstand laten doorkoken.
    4. In dezelfde koekenpan de resterende eetlepel olie op een matig hoog vuur verhitten. Courgettes toevoegen en af en toe roerend in 5 minuten lichtbruin bakken. Courgettes aan de chili toevoegen, vuur laag zetten en nogmaals 15 minuten koken. Wederom (zonodig) de dikte van de saus aanpassen.
    5. De chili in kommen scheppen. Garneren met een lepel zure room, lente-ui en cheddar en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren