Chocola-pindakaas brownies

    Chocola-pindakaas brownies

    13keer bewaard
    45min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Deze brownie vol chocola en noten is pure decadentie.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • Voor de brownies
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur
    • 125 gr pindakaas
    • 75 gr kristalsuiker
    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 125 gr bloem
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1 snufje zout
    • 75 gr pure chocola, in stukjes
    • Voor de pindakaaslaag
    • 100 ml slagroom
    • 175 gr pindakaas
    • 75 gr poedersuiker
    • 50 gr boter
    • 125 ml melk
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / Gasovenstand 3. Vet een bakblik van 23cm in.
    2. Voor de brownies: Meng in een middelgrote kom de boter, pindakaas, kristalsuiker, bruine suiker, ei en 1 theelepel vanille en klop het tot een glad geheel. Meng de bloem met bakpoeder en zout; roer dit door het suikermengsel. Besmeer hiermee het bakblik.
    3. Bak dit 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het stevig is. Haal uit de oven en bestrooi met chocola. Laat een minuut staan en smeer dan de chocola uit tot een laag.
    4. Om de pindakaaslaag te maken: klopt de slagroom stijf. Meng dan de resterende pindakaas, poedersuiker en boter. Roer geleidelijk de melk en 1 theelepel vanille erdoor. Mix voorzichtig de slagroom erdoor. Laat afkoelen. Zodra de brownies en topping afgekoeld zijn, smeer de topping dan op de brownies en snij in vierkantjes.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Verhoudingen kloppen voor zo,n grote bakvorm niet.Heb 19 cm gebruikt en zelfs dan nog volop ruimte in de vorm.Brownies smaken echt naar 1 bonk pindakaas,is veel te overheersend en de topping blijft zelfs met de stijfgeklopte slagroom veel te "nat en waterig"Melk kan volgens mij wel weg gelaten worden erin dan zal het wel steviger zijn.Zal ze niet weer maken - 20 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren