Cranberry-Appel Crumble

    Cranberry-Appel Crumble

    5keer bewaard
    1uur


    108 personen hebben dit gemaakt

    Gebruik dat restje cranberrysaus voor deze hartverwarmende appelcrumble.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 125 gr havermoutvlokken
    • 75 gr basterduiker
    • 5 eetlepels witte bloem
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 75 gr boter, gesmolten
    • 1 eetlepel water
    • 450 gr cranberrysaus
    • 2 eetlepels maïzena
    • 5 Granny Smith appels, geschild, geboord en in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. In een middelgrote kom havermoutvlokken, basterdsuiker, bloem en kaneel vermengen. Gesmolten boter en water toevoegen en tot een kruimelmengsel roeren.
    3. In een grote sauspan cranberrysaus en maïzena aan de kook brengen. Van het vuur halen en de appels erdoor roeren. Verdeel de vulling over een glazen ovenschaal van 20 cm en bestrooi deze met het kruimelmengsel.
    4. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de appels gaar zijn. Warm opdienen met custardpudding, crème fraiche of roomijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren