Cranberry-appel kruimeltaart

    Cranberry-appel kruimeltaart

    11keer bewaard
    1uur


    57 personen hebben dit gemaakt

    Ik bedacht dit recept toen ik overgebleven zelfgemaakte cranberrysaus probeerde te gebruiken. Je kunt waarschijnlijk ook wel cranberry saus uit een potje gebruiken voor dit recept voor appel cranberry crumble.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 Granny Smith of Cox appels - geschild, zonder klokhuis en in plakjes
    • 425g cranberry saus
    • 100g volkoren bakmeel
    • 75g havermoutvlokken
    • 125g donkerbruine basterdsuiker
    • 2/3 theelepel kaneelpoeder
    • 125g boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Leg de appel plakjes in een 20 of 23cm vierkante ovenschaal. Spreid de cranberrysaus over de appels uit. Meng in een middelgrote kom het meel, havermoutvlokken, kaneel en boter tot het kruimelig is. Strooi dit over de appels en cranberrysaus zodat het volledig bedekt is.
    3. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de appels gemakkelijk met een mes te doorprikken zijn en de bovenkant bruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren